Wie ben ik?

01-07-2021

Ik ben Petra en mijn innerlijke reis begon rond mijn 16e levensjaar.

Ze zeggen wel eens ‘huisje-boompje-beestje’ en ergens vind ik dat zo burgerlijk klinken. Burgerlijk ben ik wel een beetje, maar dan wel met een twist. Zo zit ik het ene moment lekker burgerlijk met mijn man in onze verbouwde jaren ’30 woning in Born en het andere moment sta ik te lachen, dansen en ouwehoeren met vrienden of familie tijdens Carnaval of Oktoberfest. 

Verder geniet ik van de kleine dingen in het leven en kan ik ontspannen tijdens mijn hobby’s dansen, dagje sauna, yoga, festivals en andere holistische events waar ik zielsverwanten ontmoet om mee te verbinden en groeien. Voor een hapje en een drankje ben ik ook altijd te vinden!


Mijn innerlijke reis begon rond mijn 16e levensjaar. 

Door mijn eczeem en allergieën ben ik terecht gekomen bij alternatieve therapie. Hier kreeg ik al snel het inzicht dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Door de holistische aanpak; fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel, werkte ik op alle lagen aan mijzelf. Hier begon mijn passie voor spiritualiteit en zelfontwikkeling. Mijn pad ging verder en ik deed de opleiding tot sociaal pedagogisch werker. 

Echter, na een tijd miste ik de diepgang in het reguliere zorgsysteem. Dus volgde ik de basis opleiding tot energetisch therapeut. Hier kwam ik thuis! Door deze opleiding en het verder volgen van mijn pad, ben ik steeds dichter tot de kern gekomen van wie ik daadwerkelijk ben. Mijn authentieke Ik. 

Ik bleef persoonlijke groei doormaken en begon steeds meer te luisteren naar mijn intuïtie. 2019 was dan ook een kanteljaar. Na mijn burn-out en innerlijk werk werd mijn pad steeds duidelijker en nam ik de stap om te gaan ondernemen. Ik gaf mijn baan op en volgde de opleiding systemisch (lichaams-)werk. En toen brak er een tijd aan waarin ik nog meer voor mezelf ging staan en ging doen waar ik echt goed in ben, blij van word en energie van krijg. 

En dat door volledig mijzelf te mogen zijn! Hierdoor kwam Ik-Petra aan het licht.